Cuprins:

 

1. Care sunt cauzele care duc la căderea părului la femei?
2. Cum ne poate ajuta un şampon anticădere?
3. Care sunt avantajele acestui tip de şampon?
4. Cum alegem un şampon anticădere potrivit tipului nostru de par?
5. Care sunt ingredientele active dintr-un şampon anticădere?
6. Cum se foloseşte corect acest tip de şampon?
7. Cum evităm căderea excesivă a părului?
8. Care sunt sfaturile și recomandările noastre pentru a rezolva problema căderii părului?

Care sunt cauzele care duc la căderea părului la femei?

 

Statisticile arată că 1 din 4 femei se confruntă cu căderea părului, iar această problemă nu mai este doar una de estetică, ci afectează și calitatea vieții și viața socială.

 

Căderea temporară a părului (telogen effluvium) are la bază factori declanșatori precum: afecțiuni tiroidiene, dezechilibre hormonale, stresul sau evenimentele cu o încărcătură emoțională puternică (cum ar fi un deces în familie), carențe de vitamine de minerale, probleme dermatologice ale scalpului, administrarea unor medicamente (antidepresive, pentru tratamentul hipertensiunii, beta-blocantele, citostaticele, etc.).

 

De cealaltă parte, căderea permanentă a părului (alopecia) este cauzată de moștenirea genetică – alopecia androgenetică, hirsutism și sindromul ovarelor polichistice, boli autoimune sau înaintarea în vârstă – alopecia senescentă.

Cum ne poate ajuta un şampon anticădere?

 

Șampoanele cu formulă special concepută pentru stoparea sau prevenirea căderii părului sunt eficiente dacă sunt folosite în mod consecvent.

 

În funcție de ingredientele pe care le au în compoziția lor, pot acționa în mai multe direcții: întăresc firul de păr, stimulează circulația de la nivelul scalpului, echilibrează și protejează microbiomul scalpului și nu în ultimul rând, hidratează intens firul de păr și stimulează creșterea sănătoasă a părului.

 

Șamponul anticădere poate face minuni, însă dacă căderea părului este cauzată de o afecțiune medicală, ar fi bine ca în paralel cu folosirea șamponului să tratezi și acea afecțiune, pentru a obține rezultate și mai bune.

Care sunt avantajele acestui tip de şampon?

 

Spre deosebire de șampoanele clasice care curăță părul de impurități, șampoanele anticădere redau strălucirea podoabei capilare și în același timp previn căderea excesivă a părului.

 

După câteva spălări cu un șampon anticădere, vei observa că părul tău va fi și va arăta mult mai sănătos și va întoarce toate privirile datorită volumului său.

Cum alegem un şampon anticădere potrivit tipului nostru de par?

 

Fiecare tip de păr are nevoi diferite, tocmai din acest motiv trebuie să alegi șamponul anticădere cu foarte mare atenție.

 

Părul care are o tendință de îngrășare are nevoie de o curățare blândă și de o reglare a nivelului de sebum secretat, în timp ce părul uscat are nevoie de hidratare intensă.

 

Dacă folosești un șampon anticădere pentru păr uscat pe un păr gras, secreția de sebum va crește și părul tău se va îngrășa și mai repede.

 

Așa că, citește eticheta produselor și alege un șampon anticădere care să se plieze pe nevoile părului tău.

Care sunt ingredientele active dintr-un şampon anticădere?

 

Majoritatea șampoanelor anticădere au la bază următoarele ingrediente active:

 

Cofeină – studiile au arătat faptul că acest ingredient stimulează creșterea părului și ajută la îngroșarea firului de păr prin blocarea acțiunii DHT, un hormon caredetermină căderea părului,

 

Ginseng – extractul de ginseng revitalizează părul și îi oferă mai mult volum și strălucire,

 

Salvie – hrănește intensiv scalpul, are proprietăți de echilibrare și stimulatoare,

 

Hamei – fortifică, întărește și stimulează creșterea părului.

Cum se foloseşte corect acest tip de şampon?

 

Pentru o eficiență cât mai mare a șamponului anticădere, se recomandată nu doar să aplici șamponul pe suprafața firului de păr, ci și să masezi scapul timp de câteva minute pentru a stimula circulația și a permite ingredientelor active să pătrundă în profunzime și să acționeze.

 

La final, poți aplica și un balsam anticădere pentru a obține un păr mătăsos, strălucitor și ușorde pieptănat.

Cum evităm căderea excesivă a părului?

 

Unul dintre factorii principali care determină căderea excesivă a părului este stresul fizic sau emoțional.

 

Dacă vrei să te bucuri în continuare de o podoabă capilară bogată și sănătoasă, ar fi bine să eviți situațiile tensionate și să înveți să ai grijă de tine.

 

Vizitele periodice la medic pentru identificare și tratarea afecțiunilor existente te pot ajuta să eviți căderea excesivă a părului.

 

Și bineînțeles, folosirea unor produse potrivite pentru tipul tău de păr contribuie la menținerea strălucirii și frumuseții părului.

 

În unele cazuri, căderea părului este inevitabilă, mai ales atunci când vorbim de cauze genetice sau boli autoimune.

 

Dacă ai în familie persoane care s-au confruntat cu alopecie în tinerețe, există șanse mari să treci și tu printr-o astfel de experiență.

Care sunt sfaturile și recomandările noastre pentru a rezolva problema căderii părului?

 

Ca să poți rezolva problema căderii părului, trebuie întâi să identifici cauza, iar pentru asta s- ar putea să ai nevoie de ajutorul unui dermatolog.

 

Însă, o dietă echilibrată, bogată în vitamine și minerale (zinc, fier, magneziu, calciu) cu beneficii pentru păr, folosirea produselor cu efect anticădere, soluționarea dezechilibrelor hormonale și protejarea părului împotriva factorilor de mediu, în special împotriva factorilor UV, reprezintă câteva modalități prin care poți preveni căderea părului.

 

Obiceiurile pe care le ai în rutina de îngrijire a părului pot fi și ele nocive și pot determina căderea părului – nu freca părul în prosop pentru a îndepărta excesul de apă, nu îți spăla părul cu apă fierbinte și nu trage de el în momentul în care vrei să îl perii, mai ales dacă este ud.

 

Afișez toate cele 10 rezultate

Sorteaza dupa:
Afiseaza:
0
    0
    Coș
    Coșul este gol